PRAVNO OBVESTILO

Izjava o zasebnosti

Politika zasebnosti

Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki se zbirajo, ko obiščete našo spletno stran, izpolnite kontaktni obrazec na spletni strani oz. se izrecno strinjate z obdelavo podatkov v namen obveščanja (e-novice, posebne ponudbe, nasveti, obveščanje o dogodkih ipd.).

VARNOST OSEBNIH PODATKOV:

Izjava upravljavca posamezniku o obdelavi osebnih podatkov

Podjetje Artline d. o. o. zagotavlja, da bodo vaši osebni podatki obdelovani v skladu z najnovejšimi standardi in zakonodajo iz področja varstva osebnih podatkov.

Kaj so osebni podatki?
Osebni podatki so katerikoli podatki, ki se nanašajo na določeno fizično osebo, torej posameznika, na glede na obliko, v kateri so izraženi. Gre za podatke na podlagi katerih vas je mogoče identificirati.

Primer osebnih podatkov so: EMŠO, davčna številka, številka zdravstvenega zavarovanja, telefonska številka, registrska številka vozila, številka osebnega transakcijskega računa…
Posebne vrste osebnih podatkov so podatki o posamezniku, ki razkrivajo njegovo rasno ali etnično poreklo, politično prepričanje, versko ali filozofsko prepričanje ali članstvo v sindikatu in obdelava genetskih podatkov, biometričnih podatkov za namene edinstvene identifikacije posameznika, podatkov v zvezi z zdravjem ali podatkov v zvezi s posameznikovo spolno usmerjenostjo, spolnim življenjem, podatki o obsodbah …

Upravljavec

(kot ga določa Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavna zakonodaja, ki ureja varstvo osebnih podatkov):

Artline d. o. o.
Šubljeva ulica 28
SI-1234 Mengeš
E-mail: artline.design@siol.net

Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Da bi lahko osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, uporabljali, hranili in obdelovali za določene namene, potrebujemo vašo privolitev.

Kje se bodo shranjevali vaši osebni podatki in za koliko časa?
Osebni podatki, ki jih bomo zbrali na podlagi vašega izrecnega soglasja bodo shranjeni v elektronski ali fizični zbirki osebnih podatkov (odvisno od oblike pridobljenega osebnega podatka), ki so ustrezno tehnično zavarovane, ter do katerih imajo dostop le pooblaščeni zaposleni v podjetju Artline d.o.o.
Osebni podatki, ki nam jih posredujete se shranjujejo znotraj Evropske unije.
Zbrani osebni podatki se lahko vodijo v zbirki osebnih podatkov do preklica soglasja v obdelavo osebnih podatkov ali največ toliko časa, kolikor je potrebno, da se doseže namen, za katerega se obdelujejo ali dosežejo zakonske zahteve.

Zbiranje, obdelava in uporaba osebnih podatkov
Vaše osebne podatke podjetje upravlja, zbira in obdeluje le za zakonsko določene namene, ter za druge namene na podlagi vašega izrecnega soglasja.

Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo posodili ali prodali tretji osebi brez predhodnega obvestila in pridobitve vašega izrecnega pisnega soglasja.

Soglasje o varovanju in obdelavi osebnih podatkov

Osebni podatki in namen obdelave

Upravljavec za prijavo uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da vam pošilja elektronsko pošto zgolj, če se izrecno strinjate, da želite prejemati elektronska obvestila – z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem (v skladu s splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR).

Kontaktni obrazec

Podatke, ki nam jih zaupate na kontaktnem obrazcu na spletni strani, potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Preden izberete potrditveno polje od vas potrebujemo izrecno privolitev, da se strinjate z našo politiko zasebnosti.

E-novice

V primeru, da želite prejemati elektronska obvestila (e-novice, posebne ponudbe, nasveti, obveščanje o dogodkih ipd.) od vas potrebujemo izrecno privolitev preden izberete potrditveno polje na spletnem obrazcu.

Z izpolnitvijo in potrditvijo spletnega obrazca posredujete upravljavcu naslednje kontaktne podatke:

– Ime
– Priimek
– E-poštni naslov
– Telefonska številka

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob oddaji spletnega obrazca, potrebujemo izključno za namene obveščanja o novostih ter za namene personaliziranja obvestil (povezovanje z družbenimi platformami Facebook, AdWords …), v kolikor ste podali takšno soglasje.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani na spletnem obrazcu kliknete potrditveno polje. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete, in sicer tako, da zahtevek pošljete po elektronski pošti upravljalcu. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Čas hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki se hranijo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena (pošiljanje vsebin za namene obveščanja). Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica. V primeru, ko veljavna zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, upravljavec izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Katere vrste osebnih podatkov obdelujemo?
V podjetju zbiramo naslednje vrste osebnih podatkov:
– ime in priimek
– naslov
– pošta
– telefonska številka
– elektronski naslov
– naziv v podjetju* (opcijsko)

Preklic soglasja za obdelavo osebnih podatkov

Pravico imate, da kadarkoli prekličete dano soglasje v obdelavo osebnih podatkov za enega ali vse namene obdelave osebnih podatkov s katerimi ste soglašali.

Pravico imate preklicati dano soglasje na podlagi izjave za preklic soglasja za obdelovanje osebnih podatkov, ki se nahaja na koncu teh informacij.

Pisno izjavo za preklic soglasja za obdelavo osebnih podatkov pošljete na naslov: na elektronski naslov: artline.pisarna@siol.net s pripisom »Zahteva po izbrisu«.

V primeru preklica soglasja v obdelovanje osebnih podatkov bo družba vse zbrane osebne podatke, izbrisala ter jih takoj prenehala obdelovati.

Preklic soglasja za obdelavo osebnih podatkov ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov v zvezi z vami do vašega preklica, ter uporabo teh osebnih podatkov za zakonsko določene namene.

Vaše pravice na področju varstva osebnih podatkov

Pravica do izbrisa/pozabe
Od upravljavca imate pravico zahtevati, da popravi oziroma dopolni netočne oziroma pomanjkljive osebne podatke v zvezi z vami.
Od upravljavca imate pravico zahtevati takojšen izbris osebnih podatkov v zvezi z vami.
Upravljavec vas mora v primeru popravka, dopolnitve ali izbrisa osebnih podatkov o popravku, dopolnitvi ali izbrisu brez odlašanja obvestil.

Pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov
Od upravljavca imate pravico zahtevati, da upravljavec omeji obdelavo vaših osebnih podatkov v primeru njihove netočnosti, nezakonitosti, prenehanja namena obdelave ali vložitve ugovora.

Pravica do prenosljivosti vaših podatkov
Od upravljavca imate pravico zahtevati, da vam posreduje osebne podatke, ki jih obdeluje v zvezi z vami.
Od upravljavca imate pravico zahtevati, da osebne podatke, ki jih obdeluje v zvezi z vami, na vašo zahtevo posreduje drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora
Poleg pravice do preklica privolitve lahko v primeru uporabe vaših osebnih podatkov za namene obveščanja oz. neposrednega trženja kadarkoli pisno zahtevati prenehanje uporabe vaših podatkov v ta namen. V primeru ugovora obdelavi za namene trženja, bo upravljavec osebne podatke v namen trženja in obveščanja nemudoma prenehal obdelovati.
Vse pravice lahko zahtevate na obrazcu, ki je priloga tega dokumenta. Zahtevo pošljete po pošti na naslov (navesti naslov družbe) ali v elektronski obliki na naslov (navesti elektronski naslov).

Pravica do dostopa do osebnih podatkov v zvezi z vami
Od upravljavca imate pravico dobiti potrditev ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in dostop do osebnih podatkov v zvezi z vami in naslednje informacije: namen obdelave, vrsto osebnih podatkov v zvezi z vami, uporabnike vaših osebnih podatkov, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov, vir osebnih podatkov.

Kršitev varstva osebnih podatkov
V primeru kršitve varstva vaših osebnih podatkov in v primeru, da bi bila ob tem izkazana verjetnost, da bi taka kršitev varstva osebnih podatkov lahko povzročila veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma obvestili.
V primeru kršitve varstva osebnih podatkov bomo brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v 72. urah po seznanitvi s kršitvijo varstva vaših osebnih podatkov, o njej obvestili pristojni organ.

Pravica do pritožbe
Pravico imate, da v primeru kršitve varstva osebnih podatkov zoper upravljavca vložite pritožbo pri pristojnem nadzornem organu na naslov: Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana ali na: gp.ip@ip-rs.si.

Pomembne informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov
Zavezujemo se, da bomo vse zbrane podatke obdelovali zgolj v okviru naštetih namenov upravljanja oz. obdelave osebnih podatkov ter v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter drugo zadevno področno zakonodajo kot tudi skladno z Uredbo (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (GDPR).
V primeru vseh vprašanj, nejasnosti, uveljavljanja vaših pravic iz področja osebnih podatkov se obrnite na kontaktno osebo upravljavca na naslov: Artline d.o.o., Šubljeva ulica 28, 1234 Mengeš, Slovenija.

PIŠKOTKI

Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki obiskovalcu ali uporabniku omogočajo prikaz in uporabo naših spletnih strani, prilagojeno njegovim željam. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Glavni namen piškotka je, da v računalnik shrani vaše nastavitve in druge podatke, tako da ti jih ob naslednjem obisku naših spletnih strani ni potrebno več vnašati. Uporaba piškotov je ustaljen postopek na večini spletnih mest. Standardne nastavitve brskalnika omogočajo uporabo piškotov. V kolikor se z njihovo uporabo ne strinjate, lahko spremenite nastavitve brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotov onemogočeno, vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije z našim spletnim mestom. Tudi če piškotke sprejmete, jih lahko pozneje še vedno izbrišete z orodji vašega brskalnika. Piškotke uporabljamo izključno z namenom boljše izkušnje posameznega obiskovalca ali uporabnika.

Naše spletno mesto zbira tudi podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta in spletnih storitev. Z našim orodjem za analizo spletnega mesta lahko na primer iz vašega brskalnika pridobimo informacije o tem, s katerega spletnega mesta ste prišli, s katerim iskalnikom in ključnimi besedami ste nas poiskali, katere strani ste si ogledali na našem spletnem mestu ter katere dodatke, kakšno širino in višino uporablja vaš brskalnik. Poleg tega zbiramo običajne informacije, ki jih brskalnik pošlje vsakemu obiskanemu spletnemu mestu, na primer naslov IP, vrsto in jezik brskalnika, čas dostopa in naslove spletnih mest. Vsi ti podatki se zbirajo izključno za potrebe vodenja statistike obiskanosti našega spletnega mesta.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Na strani uporabljamo:
1. Google Analyitcs piškotke (_utma, _utmb, _utmc, _utmz). Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete tukaj.
2. Sejne piškotke (Piškotek se shrani v začasni pomnilnik in se ne ohrani, ko zaprete brskalnik se piškotek izbriše. Sejni piškotki ne zbirajo informacije od uporabnikov).

Vir piškotka Ime piškotka Namen Trajanje Posredovanje tretjim osebam
Google Analytics _utma Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami 2 leti Ne
Google Analytics _utmb Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika 30 min Ne
Google Analytics _utmc Zabeleži čas trajanja obiska Trajanje seje Ne
Google Analytics _utmz Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo 6 mesecev Ne

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, varnosti…).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se obiskovalci ali uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje…). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali obiskovalca ali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo…) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Prednosti piškotkov

Ob uporabi iste naprave in brskalnika so piškoti nadvse uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim interesom in potrebam. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih mestih, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Spodaj najdete preglednico, v kateri so navedeni glavni piškotki, ki se uporabljajo na naših spletnih mestih, s pojasnilom, čemu so namenjeni.

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotni niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

Čas hrambe piškotkov

Odvisno od vrste piškotkov. Piškotki seje potečejo, ko zaprete spletni brskalnik. Trajni piškotki lahko potečejo šele po nekaj mesecih ali celo nekaj letih.

Uporaba piškotkov.

Spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko izključno za lastne potrebe, razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Če želite izvedeti, kako to storite z določenim brskalnikom, lahko uporabite funkcijo pomoči v brskalniku ali pa obiščete http://www.aboutcookies.org, ki korak za korakom pojasni, kako upravljati ali izbrisati piškotke v večini brskalnikov.

Onemogočenje piškotkov

V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite, vendar vam to odsvetujemo. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

 

Datum objave: 21. 5. 2018